Om Aktanten

Nærværende teater for børn -

inspirerende forløb for voksne


Teater, forløb, oplæg

Aktanten er et turnerende teater, der er grundlagt i 2019. 

Vi spiller teater for 2 - 9 årige børn og har pt. 6 forestillinger på programmet. 

Fortællingen og den legende relation til publikum er et bærende element i Aktantens forestillinger. Vi involverer publikum på forskellige måder, og skaber et samspil, der gør teateroplevelsen til et levende møde mellem scene og sal.

Læs mere om vores forestillinger her. 


Derudover tilbyder vi også forløb i institutioner, der ønsker at understøtte børns leg, sprog, fantasi og sociale samspil. Forløbene foregår sammen med børnene og giver konkrete ideer til det pædagogiske arbejde.

Se mere om forløbene her


Vi laver også oplæg på personalearrangementer eller forældreaftner om vigtigheden af at understøtte børns sproglige udvikling gennem billedbøger og leg. Vi tilbyder derudover oplæg med praktiske øvelser, der sætter fokus på stemmen som et vigtigt pædagogisk element i det relationelle arbejde med børn - og voksne.

Læs mere her


Mariane Siem er den kunstneriske hovedkraft i Aktanten. Hun har sit mangeårige teaterarbejde i Børnekulissen som solide trædesten og integrerer elementer fra Roy Hart stemmearbejde. 

Se mere på www.marianesiem.dk

Musen, der ikke ville spises
Stemmen som pædagogisk redskab
Mis med de blå øjne
Hatteteater
Skovnisser
Aktiv fortælling
nissemor
Leg en bog

Aktanten

Ordet aktant kommer af latin og ordet bruges til at betegne den handlende og aktive. Det er også den betydning, der har lagt navn til aktant-modellen, hvor aktanterne er roller, der forholder sig i relation til hinanden.

I Aktanten er handling, aktivitet, samspil og relation grundlæggende begreber. 

Læs mere om begrebet "Aktant" her.